دهمين کنگره بين المللي بيماريهاي غدد درون ريز و متابوليسم به همت انجمن متخصصين غدد و پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم از تاريخ سي ام مهر ماه لغايت دوم آبان ماه در محل همايشهاي بين المللي دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد.
در مراسم افتتاحيه اين کنگره دکتر عطيه آموزگار دبير علمي اين کنگره در توضيحاتي به محورهاي کنگره و استقبال گسترده پژوهشگران از اين گردهمايي علمي اشاره کرد و سپس دکتر عزيزي رياست کنگره در سخناني روند ظرفيت سازي نيروهاي انساني و تربيت پزشکان فوق تخصصي غدد از سال 1364 را تشريح و ضمن نمايش روند افزايش تعداد متخصصين غدد درون ريز و متابوليسم در کشور از 12نفر در سال 1364 به تعداد کنوني 285 نفر و نقشه پراکندگي آنان در کشور، سير پرورش اين گروه ارزشمند و تاثيرگذار بر سلامت جامعه را تشريح نمود و روند رشد توليد علم آندوکرين در ايران را با ساير کشورها از جمله کشورهاي پيشرفته مقايسه کرده و بر وضعيت مطلوب و رو به جلو جمهوري اسلامي ايران تاکيد کرد. رئيس پژوهشکده علوم غدد درون ريز و متابوليسم خاطر نشان نمود که رتبه توليد علم اندوکرين در ايران از رتبه 5 در دهه گذشته به رتبه اول و رتبه بين المللي آن، بر اساس پايگاه اطلاعاتي اسکوپوس، از 50 به 18 در سال 1391 ارتقاء يافته است.
در مراسم افتتاحيه دکتر نقيب زاده مسئول دفتر روابط بين الملل به نمايندگي از رياست دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي سخناني ايراد و دکتر سيد عليرضا مرندي رياست فرهنگستان علوم پزشکي جمهوري اسلامي ايران و نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي به عنوان سخنران اصلي افتتاحيه مطالبي را مطرح کردند.
در همين مراسم به چهارتن از متخصصان پيشکسوت غدد درون ريز و متابوليسم شامل دکتر فاطمه اصفهانيان، دکتر جواد بهجتي اردکاني، دکتر سعيد کلانتري و دکتر امير بهرامي که دومين گروه پذيرفته شده در ميان ادوار نخستين دستياران فوق تخصصي غدد در دهه شصت شمسي بودند هدايايي به رسم يادبود اهداء شد.
طبق روال کنگره هاي پيشين دو جايزه به پژوهشگران برتر اهداء شد. ابتدا جايزه ابن سينا که به محقق برتر در بين متخصصان غدد که طي سه سال گذشته بيشترين ميزان توليد علم را داشته تعلق ميگيرد. اين جايزه امسال به دکتر فرزاد حدائق رئيس مرکز تحقيقات پيشگيري از بيماريهاي متابوليک تعلق گرفت. شايان ذکر است در دوره هاي پيشين به ترتيب آقايان دکتر فريدون عزيزي، دکتر باقر لاريجاني و دکتر عليرضا استقامتي موفق به دريافت اين جايزه شدند.
جايزه دوم تحت عنوان رازي که به محققين ساير تخصصها با بيشترين توليد علم در زمينه غدد درونريز و متابوليسم تعلق مي گيرد بود که امسال نصيب دکتر رويا کليشادي استاد دانشگاه علوم پزشکي اصفهان به سبب پژوهشها و مقالات ايشان در سه سال اخير شد. گفتني است در دوره هاي پيشين دکتر ماساآکي ايمابا از ژاپن، به مناسبت برگزاري کنگره آسيايي اقيانوسيه آندوکرين در تهران، و نيز و دکتر اصغر قاسمي موفق به دريافت اين جايزه شده بودند.
دهمين کنگره بين المللي غدد شامل 9 سخنراني جامع، 6 سمپوزيوم، 4 جلسه معرفي بيمار، 3 نشست مباحثه و يک کارگاه با عنوان تغذيه در ديابت بود که علاوه بر پوشش محورهاي کنگره با بهرهمندي از اساتيد و صاحبنظران برجسته داخلي و خارجي ، کوششي موفق در ارائه مطالب روزآمد رشته مربوط به شرکتکنندگان داشت.
حضور اساتيد برجسته از کشورهاي خارجي از نکات قابل ذکر کنگره امسال بود. پروفسور گونتر استلا رئيس انجمن نورو اندوکرين اروپا از کشور آلمان، پروفسور جان لازاروس رياست اسبق انجمن تيروئيد بريتانيا و انجمن تيروئيد اروپا، پروفسور پيتر لوربرگ رياست انجمن تيروئيد اروپا و عضو هيات مديره شوراي بين المللي کنترل اختلالات ناشي از کمبود يد از کشور دانمارک، پروفسور ديويد ويولا استاد دپارتمان اندوکرينولوژي دانشگاه پيزاي ايتاليا و پروفسور پيتر دم استاد بيماريهاي زنان و زايمان از دانشگاه کپنهاگ دانمارک سخنرانان خارجي اين کنگره بودند که هر کدام طي سخنراني هاي جامع و ساير نشست هاي علمي، آخرين دستاوردهاي خود را به مخاطبين عرضه کردند.
عليرغم موضوع فوق تخصصي اين گردهمايي با استقبال گسترده اي از سوي مخاطبان همراه بود. دريافت 350 مقاله توسط دبيرخانه که به صورت شفاهي و پوستر طي ايام کنگره ارائه شد، حضور فراتر از انتظار شرکت کنندگان و مشارکت شرکتهاي دارويي در بخش نمايشگاهي نشانگر اعتبار و بنيه علمي ارزشمند آن براي ذينفعان جامعه علمي و پزشکي کشور بود.
اخبار مرتبط